Alpha Charlie

“Als jij nu beneden bent, dan blijf ik boven met de kat. Gooi alle ramen en deuren open, zodat we een beetje kunnen luchten. Alpha Charlie, over.”

Mijn vriendin en ik zijn in de ochtend constant bezig met geheime missies, om de warmte en de kat de baas te zijn. Uitdagende ochtenden, met tot nu toe alleen maar successen. In onze riante woning hebben we een boven en benedenverdieping, ontzettend chique. Maar aan de andere kant hebben we ook de hele dag de volle zon de zuidkant van ons huis en hebben we een plat dak.

De kat is nu een dikke maand onder ons, maar toch houden we de deuren en ramen zoveel mogelijk gesloten in haar bijzijn. Als we vlakbij een raam zitten durven we het wel aan het op een kiertje te laten, met deze warmte. Mijn vriendin is in de ochtend met de kat op het dakterras. Met een diervriendelijke lijn probeert ze haar ook te luchten. Wanneer zij dat doet, ben ik beneden de deuren en ramen tegenover elkaar aan het openzetten.

Als de kat heeft aangegeven klaar te zijn op het dakterras en weer naar beneden wilt, krijg ik een appje van mijn vriendin:
“Alpha Charlie, over. The creature is on the move. I repeat, the creature is on the move.”
“Copy cat. Changing position. Thank you, Alpha Charlie. Over and out.”
Oftewel, ik sluit alle deuren en ramen weer, en laat de kat als de godin die ze is, relaxed naar beneden wandelen in een koelere situatie dan wanneer ze naar boven ging. Mission Accomplished.

Walkie-Talkies. Dat was tof toch? Vroeger? Dat je dan in de buurt van Schiphol woonde en je bij iemand die een heel sterk signaal walkie-talkie had mocht meeluisteren. Dan hoorde je de piloten met de verkeerstoren praten. Super spannend. De echte Alpha-Charlie gesprekken. Verder weet ik er weinig meer van. Walkie-Talkies. Top naam ook. Zegt precies wat het doet.

Mijn vriendin heeft de meest fijne gesprekken met onze kat. Elke keer wanneer zij iets tegen de kat zegt miauwt ze organisch terug. Het is alsof ze hele gesprekken hebben, alleen weten ze allebei niet zo goed waarover. Dat ze dikke vriendinnen zijn dat is duidelijk. Voor de kat is het voornamelijk mijn vriendin die belangrijk is. Wanneer ik binnenkom of aandacht van haar vraag is dat, oke. Maar we gaan geen extra’s geven. Geduld, ik word gewoon geduld.

Geduld. Iets wat voor 2020 echt wel geldt. Geduld. Wat wordt er wel en niet geduld? En hoeveel geduld hebben we daarvoor? Geduld.
Alpha Charlie. Have patience. Over and out.

Tot volgende week,

K.

Deel dit bericht