Keuzevolk

Weer een weekie voorbij, het gaat toch sneller dan je denkt. Alweer de 3e week van Januari! Normaal gesproken zou het me niet zo opvallen, maar nu ik deze wekelijkse column schrijf merk ik dat de tijd heel snel gaat. Leuk!

Wat mij niet alleen deze week, maar ook vorig jaar al opviel zijn de “je bent zelf een …. “ bedoelde “grapjes”. Ik zal proberen uit te leggen hoe deze onzin in z’n werk gaat.
Ik heb een gesprek met een persoon van dezelfde leeftijd. Ik ben aan het woord en hij/zij luistert naar mijn verhaal.

Ik: “Ja ik ben gisteren uitgegaan met een paar vrienden van mijn opleiding
Hij/Zij: “Je bent zelf een opleiding”

Dit is een bedoeld grapje wat totaal niet grappig is. Op het moment dat jij je zin eindigt met een zelfstandig naamwoord dan gaan de oren, van degenen die deze waanzin constant uitvoeren en het ook altijd grappig vinden, klapperen.
Het is niet leuk! Je probeert door middel van een twist (die je na verloop van tijd allang ziet aankomen) mensen op het verkeerde been te zetten en daardoor een lach te veroorzaken. De mensen die deze (kansloze) twist constant maken, brengen het ook op een manier waar de honden geen brood van lusten. Geforceerd lijkt het wel. Alsof zij zelf ook de lol er niet meer van inzien, maar dat ze wel moeten omdat ze met zichzelf een afspraak hebben gemaakt dat als iemand een zin eindigt met een zelfstandig naamwoord zij de kansloze twist erin moeten brengen. Ik heb een tip: Stop hiermee, doe iets nuttigs, ga werken bij een callcenter. (“je bent zelf een callcenter”) Nee, en nou opbokken!
Wat een armoe.

Ik stond laatst bij een slager in Waddinxveen om daar wat broodjes te halen. Komt er een gozer binnen van een jaar of 32. Je ziet aan zijn kleding en zijn kapsel dat hij single is en ergens op een heel saai kantoor werkt. Hij komt binnen en vraagt aan de zeer aardige slager: “Goedemiddag, hebben jullie ook hutspot?” Waarop de slager zegt: “Nee helaas meneer dat hebben wij niet” Daarop reageert de gozer geërgerd: “Maar het is nu toch juist de tijd van het jaar?”
Dit vind ik zo’n ontzettende keuze van deze gast. Hij geeft gewoon totaal prijs hoe het met hem gesteld is. Hij was 2 dagen geleden nog bij z’n moeder langs geweest, heeft daar hutspot gegeten en vond dat o zo lekker. Zijn moeder zegt tegen hem dat het helemaal niet moeilijk is om dat zelf te maken. Daarop zegt hij, oh dan ga ik het ook een keertje proberen. Dit is natuurlijk totaal niet zijn plan, want hij weet dat de slager in Waddinxveen heerlijke kant-en-klaarmaaltijden heeft, die in de buurt komen van zijn moeders kookkunsten. Nu heeft de slager zijn gerechtje niet en hij gaat dan zijn onvrede richting de slager uiten. Ook hierbij, wat een armoe.
Youp zong ooit het liedje “Never Waddinxveen”, ik zing het liedje “Nooit zo’n gozer”.

Ik heb het programma “Katja VS Ruben goes Europe” gekeken. Een erg vermakelijk programma waarin er een alter ego van Ruben Nicolai is ontstaan. Marcelino Wunderlich. (gebaseerd op de Duitse artiest Klaus Wunderlich). Marcelino zingt een schlagerlied op geheel eigen wijze, hier de link naar het nummer: 

Ruben heeft dit nummer gejat van een andere Schlagerkoning uit Duitsland, Axel Fischer. Ruben heeft de achtergrondmuziek gebruikt en zijn eigen teksten erop gemaakt. Nu gaat het nummer van Axel Fischer over Amsterdam dus trok het mijn aandacht. Hierbij de video:

Voornamelijk de clip is een absolute aanrader. Zijn acteertalent is genieten, en ook de elektrische gitaar die niet op een box is aangesloten is en zijn absoluut geloofwaardige spel ‘op deze gitaar’ is heerlijk. Maar klap op de vuurpijl is de locatie waar dit al zich afspeelt. Ik ben een Amsterdammer, maar ik heb geen enkel herkenningspunt mogen ontdekken. Ga zo door Axel! Ik vind het prachtig!

Met als afsluiter een doorlopende zin!

Ad-Patat-Matt-Damon-Hill-Billy-Joel-Veltman-Schafft-De pot.

Tot volgende week!

K.

Deel dit bericht