image

Lekker, Het past!

Dingen zijn lekker, als het past.

Fiets ik een druk kruispunt over, kom ik naast iemand te fietsen die exact hetzelfde tempo fietst als ik. We fietsen een tijdje naast elkaar en er is niks aan de hand. Dan gaat de ander naar rechts, we geven elkaar een knikje als blijk van waardering en gaan weer verder met de dag. Lekker, Het past!

Ik zit samen met een goede vriendin in een café. Ik speel met de gedachte dat ik misschien ook nog wel uit eten wil. Die wens durf ik echter niet meteen uit te spreken, vijf minuten later zegt zij: “Zullen we anders zo uit eten?”  Lekker, Het past!

Ik zie een aankondiging voor een theatervoorstelling wat mij direct aanzet om een vriend daarover te bellen. Hij neemt op en ik zeg: “We moeten naar een voorstelling man! Hij heet ….”. Hij maakt mijn zin af door precies de titel van mijn voorstelling te noemen. Lekker, Het past!

Op een feest worden er muntjes gebruikt als betaalmiddel. Ik ben wel eens eerder op dat feest geweest en had toen muntjes over. Maar waar zouden die muntjes zijn? Ik kijk in een vakje van mijn portemonnee en vind die muntjes. Lekker, Het past!

Ik zit in een café en er komt een vrouw binnen. Ze heeft een dikke winterjas aan, sjaal om en heeft het nog steeds heel erg koud. Ze gaat aan de bar zitten en in mijn gedachten voorspel ik haar bestelling: “Mag ik een muntthee met extra honing?”. Ik wacht af. Mevrouw mag haar bestelling doen en zegt: “Mag ik een muntthee? Oh en misschien ook wat extra honing?” Lekker, Het past!

Ik zit backstage bij een dansvoorstelling. Een dansartieste zit in de rats omdat ze haar elastiekje kwijt is. Ik zie aan een verwarming een postbode-elastiek hangen. Ik geef die aan haar en zeg: “Misschien is dit een oplossing?” “Ja perfect! Dankjewel!” Lekker, Het past!

Een meisje zegt tegen haar vriendin: “Ik vind het heerlijk, mensen kijken en luisteren wat ze zeggen”.
Ik denk erover na en vind dat ze gelijk heeft. Lekker, Het past!

Na een hele tijd niet meer op het hockeyveld te zijn geweest, bezoek ik mijn oude clubje weer eens. Op het eerste veld speelt een team dat ik ken. Heren 5. Er loopt een man (die ik niet ken) geblesseerd het veld uit en strompelt buiten de lijnen richting de dug out. Hij loopt langs mij en zegt: “Kut, het schiet er weer in.” Ik gok: “Je hamstring?” “Ja.” Lekker, Het past!

Ik zit in de tram. Meisje is aan het joggen. Ze ziet de tram en zet een sprint in. Ze haalt de tram net niet. Ze rent direct door voor de volgende halte. De tram moet stoppen voor een stoplicht en het meisje kan de volgende halte net halen. Ze komt bij mij in de buurt zitten en hijgt nog wat na. Ik zeg: “Knap gedaan!” Zij: “Ja! Gratis interval training, met beloning! Lekker, Het past!

Blij zijn met de kleine dingen. Lekker, Het past!

Tot volgende week,

K.

Deel dit bericht