IMG_0916

Love me for a reason

Don’t love me for fun, girl
Let me be the one, girl
Love me for a reason
Let the reason be love.

Zo zong Boyzone in de jaren negentig. Wat hadden die jongens gelijk zeg. Ik was vijf toen dit nummer werd uitgebracht, dus nog geen enkel idee wat de mannen zongen. Maar fonetisch zong ik wel mee. Alleen de woorden ‘girl’ en ‘love’ begreep ik. Mijn oom had me ooit gezegd: “Daar gaan alle liedjes over Karel. Meisjes en de liefde”.

Ik hoorde dit liedje in de Etos terwijl ik een lange rij voor de kassa stond. Achter de kassa zag ik een mooi meisje staan. Een ‘love me for a reason’ type. Maar toen ik haar in een microfoontje: “Ramona, mag ik een kleine bijdraai?” was de hele reason verdwenen.

Een kleine bijdraai!
Kut zooi.

Ik loop verder de straat in en hoor een gesprek tussen twee meisjes. De een heeft ontzettend veel aan haar uiterlijk lopen kutten, wil modieus overkomen en hoopt al haar onzekerheden magistraal bedekt te hebben. Wat ze niet weet is dat ze nu nog veel meer opvalt, omdat mannen echt wel zien dat ze dat doet om iets te maskeren. De ander heeft op minimale wijze gebruik gemaakt van make-up en haar uitstraling laat zien dat ze zich fijn voelt hoe ze is. Mooie kleding, gezellig gezicht. Wil niet teveel opvallen; dus ik geef het een minuutje:

“Hee Mar, heb jij ook dat meisje gezien op insta? Ik volg haar heel erg! Zij heeft vet veel likes enzo!”
“Ja klopt. Echt best wel tof.”
“Zullen wij anders ook effe een selfie maken! Wij zijn toch ook superknap. Kom op! We doen het!”

Het is duidelijk dat “make-up meisje” heel graag met “gezellig-gezicht meisje” op de foto wil. Ze maken de selfie en ze doen allebei een duckface. Godverdomme! “Gezellig-gezicht meisje”! Blijf dan ook “gezellig-gezicht meisje” en ga niet opeens make-up hoofden trekken.

Duckface.
Kut zooi.

In de tekst van “Love me for a reason” komt duidelijk naar voren dat de jongens zich niet willen laten gebruiken. De omgekeerde wereld, zou je in eerste instantie zeggen. Ze vertellen gentlemen te zijn, en dat de spelletjes die de vrouwen met ze spelen hun helemaal gek maakt. Nou, #ikook.

Je kan soms het gevoel krijgen dat je ergens helemaal in mee gaat, dat alles leuk en liefdevol is. Maar dat er na een korte tijd een spel gespeeld wordt, waar ik helemaal geen zin in heb. En ja, de vrouw doet het soms niet expres en heeft haar hormonen niet altijd onder controle. Oke! Maar heel vaak weet ze precies waar ze op uit is.

En hoe weet jij dat dan Karel? Nou, dat weet ik omdat tachtig procent van mijn studie vrouw was en op mijn werk idemdito. Dan kom je daar vanzelf achter.

Dus dames;
Love me for a reason and let the reason be love!

Tot volgende week,

K.

Deel dit bericht