IMG_1609

Needs improvement

Dat zie ik steeds aan het begin staan van mijn lege document. Needs improvement. Elke schrijver of creatieveling denkt alleen maar aan ‘Needs improvement’. Het zal bijna nooit zijn, wat het echt zou moeten zijn. Needs improvement.

Wat zou dat nu zijn ten opzichte van mezelf? Wat needs er improvement?

Als allereerste mijn droom nog harder achterna. Ik word wat afgeleid. Werk en voetbal laten mij lekker thuis. Ook thuis zitten en daar wat creatiefs kutten is lekker hoor. Maar toch zal het op het podium moeten gebeuren. Weer lekker de podiums langs. Mensen kijken, zelf spelen. Lullen. Pilsje. Prima.

Lichamelijk ben ik niet ontevreden. Dat buikje komt eindelijk een beetje door. Soms geeft ie wat scheve gezichten bij mensen. “Goh Karel! Dat buikje, dat ben jij toch helemaal niet?” Let op. Ik heb al zeven jaar geen sport meer beoefent. Ik vind dat mijn lichaam zich ontzettend goed heeft gehouden! En daarbij, kun jij meer dan vijf cabaretiers opnoemen die echt heel slank zijn? Als je dat weet, laat het mij weten! Ook een bijkomend voordeel is dat ik nieuwe kleren kan kopen. Dat doe ik bijna nooit. Dat geeft ook weer nieuwe impulsen.

Ook mijn oksels laten minder van zich horen! Minder? Helemaal niet! Ook niet gek natuurlijk, wanneer je door botox bent behandeld. Lekker dertig prikken per oksel en einde verhaal met de zweetplekken in mijn gekleurde t-shirt. Potverdikkeme wat lekker zeg. Wel even op moeten wachten, en het was wel een stap. Maar ik kan nu volop juichen en mijn oksels weer laten spreken!

Maar je zou toch dingen gaan vertellen die improvement nodig hadden? Daarom lees ik die column van jou! Dat je jezelf lekker gaat afmaken, en dat mijn eigen leven dan weer een beetje meevalt! Maar het lijkt wel alsof je jezelf nu een beetje de hemel in gaat prijzen met zaken die andere mensen juist heel erg vinden?

Ohja sorry. Needs improvement.

Nou helemaal niet. Ik kan elk nadelig punt van mezelf gaan benoemen en aanwijzen wat er allemaal beter kan, maar ik heb het gevoel dat ik daar niet vrolijker van ga worden. Dan krijg je zo’n klaagzang dat mensen heel graag zichzelf willen ontwikkelen maar dat dan niet gaan doen, en dan uitstelgedrag gaan krijgen. Toch maar iets anders gaan doen en daardoor geen ene fuck vooruit komen.

Ik heb het vertrouwen in de zaken die ik doe, dat ik daarmee mezelf ontwikkel. Of zich dat altijd direct laat zien is een tweede, daar kan je van balen. Natuurlijk, dat mag. Maar ik mag alleen van mezelf balen als ik er ook echt bloed, zweet en tranen in heb zitten. En op het gebied van mijn eigen comedy is dat wel een tijdje geleden. Dus dat mag weer!

Leuk hoor!

Tot volgende week,

K.

Deel dit bericht