Open sollicitatie

Open sollicitatie.

Lieve scholen in en om Amsterdam, ik wil jullie graag helpen. 

In deze pandemie hebben jullie, door het hele land, laten zien hoe ontzettend krachtig en nodig de scholen zijn. Ouders die thuis les moesten geven, die opeens zien wat het allemaal behelst om voor een klas te staan (via zoom.) Wauw, wat een enorm vitaal beroep.

En dan heb ik het nog niet eens over de papierwinkel en alle administratie die daarbij komt kijken.

Arie Slob gaf in 2018 aan dat de docenten werkdrukvermindering nodig hebben. Ingrid van Engelshoven voegde daar recentelijk aan toe:

“Het is belangrijk dat we met elkaar samenwerken om de gevolgen van deze corona-crisis op te vangen. Studenten van lerarenopleidingen kunnen scholieren goed helpen om eventuele achterstanden in te halen en krijgen zo zelf extra bagage mee”

https://www.aob.nl/nieuws/studenten-gaan-scholieren-bijspijkeren/

Daar wil ik aan bijdragen. Zodat jullie, na het voor de klas staan en nakijken van ingeleverd werk, echt klaar zijn met de dag. Want jullie dagen zijn niet van 9 tot 5, jullie gaan thuis vaak door. Dit weet ik omdat ik een vader heb die al zijn hele leven in het onderwijs werkt. 

Voor alle helderheid: ik ben geen Pabo-student. Ik heb een HBO Bachelor diploma behaald en mag mijzelf sociaal cultureel professional noemen. Voor jullie wil ik mijzelf inzetten als medewerker die taken verricht waar je geen pedagogische opleiding voor hoeft te hebben. Zodat de leraar die voor de klas staat, meer aandacht voor de kinderen kan hebben.

Dus laat mij:

  • Surveilleren tijdens proefwerken
  • Multiple-choice toetsen nakijken
  • Cijfers invoeren
  • Logboek items voor leerlingen maken
  • De absentenadminstratie bijhouden
  • Kopieerwerk uitvoeren 
  • Actief zijn binnen het secretariaat
  • Al die zaken die er op school zijn, waar de docent niet aan toekomt en daar een hand voor mist, doen.

Oftewel; laat mij die hand zijn. Laat me helpen. Want jullie helpen de samenleving. Jullie zijn een vitaal beroep en een fundament van onze cultuur.

Graag licht ik dit verder toe in een gesprek, op school of via een geschikte video-app.

Ik hoop van jullie te horen.

Alle liefs,

Karel Sanders

Deel dit bericht