IMG_0903

Parade

Op de een of andere manier krijg ik een ingeving.
“Dario G, naar hem moet ik luisteren.”
Ik vul het in op mijn telefoon en wacht af.

‘Carnaval de Paris’ is het WK-voetballied van hem. Frankrijk 1998. De hele wereld komt voorbij in dat nummer. Ik zie mannen in een Schotse kilt voor me staan met een doedelzak in hun handen. Maar ook de meest prachtige latina’s dansend in teeny-weeny-string bikini’s met van die sliertjes die het schudden van hun rondingen nog beter accentueren.

Top lied. Ik voel weer het kippenvel over mijn gehele lijf van de gewonnen EK-finale van de Nederlandse voetbaldames. Ik ben mij bewust van het comedyfestival The Fringe in Edinburgh en wordt ook stilletjes opgewonden van die teeny-weeny-string-bikini latina’s die met hun sliertjes door mijn hoofd dansen.

“Sunchyme” is de tweede suggestie die mijn telefoon aangeeft. Wauw! Die zocht ik echt al een tijd! Hoe vaak ik wel niet “eh oh ma ma ma” op YouTube heb ingevuld en niets op rekest kreeg… Talloos!

Herinneringen komen boven:
“Karel, dit nummer luister ik altijd als ik iets belangrijks moet doen. Een gesprek op m’n werk, een presentatie of een date bijvoorbeeld. Dan net ervoor draai ik dat nummer keihard en dan krijg ik een extra boost” , zei een vriend vroeger tegen mij.
Ik snap dat. In de film Mathilda komt dit liedje ook voor wanneer zij meubels gaat bewegen. Alles lukt dan en komt op z’n plek. Dat soort liedjes zijn ideaal voor het oppompen van je zelfvertrouwen.

Zo had ik ook een liedje wat ik heel vaak aan het luisteren was voordat ik ging optreden. ‘Deadmau5 – Creep.’ Gaaf nummer. Bouwt een mooie spanning op die zeker voor vrouwen als een tikkeltje eng kan worden ervaren. Maar dat is soms juist wel lekker. Zeker als je net gaat optreden en je een beetje te relaxed bent.

Liedjes doen zoveel.
Hoor ik net het ‘Harlekijnlied van Herman van Veen’.
Ik zit nu op de parade en help een vriendin, die daar optreedt, met de kaartverkoop en parade maken. Gezellig en leuk!
Dat Harlekijnlied heeft van Veen volgens mij gewoon op de Parade geschreven zo ontzettend goed past dat nummer bij de sfeer die er hier heerst. Theater, kleinkunst, cultuur, circus-achtig en de nostalgie die de tenten van de parade ademen.

Tot slot nog een tip voor als het allemaal effe kut is. ‘Cory Henry – NaaNaaNaa’.
Je bent gelijk weer vrolijk en klaar om iets leuks te gaan doen.
Bijvoorbeeld naar de Parade!
Is leuk!

Zie je vanavond bij Withlov!

Tot volgende week,
K.

Deel dit bericht