Samenwonen met Corona-verjaardagen

Samenwonen met Corona-verjaardagen.

Vanmorgen maakte mijn vriendin een heerlijk ontbijt, gebakken aardappeltjes met vegan spek en een omelet.
Dit zou ik nooit gegeten hebben als het coronavirus een maand eerder uitgebroken was. Mijn kookkunsten zijn acceptabel, maar voornamelijk voor mezelf. Een ander zou het waarschijnlijk direct terugsturen naar de keuken. Nu ik met mijn vriendin woon ben ik een ontzettende mazzelpik. Zij maakt heerlijke maaltijden, en nog gezond ook!

Gisteren waren we samen jarig. Ongelofelijk. Allebei jarig op 19 maart. Mijn vriendin is iets ouder, maar toch! Hoe toevallig!? Voor mijn verjaardag had mijn werk bedacht om in een groep van 15-man een skype-conversatie met mij te starten en ik werd vanuit 15 huizen toegezongen. Ik was ontroerd en heb enorm hard gelachen. Tof! Mijn vriendin en ik kregen de hele dag door belletjes, appjes, berichtjes op social media. Super lief en leuk die aandacht!

Wat later in de middag kreeg mijn vriendin een belletje van een vriendinnetje. Zij stond buiten voor de deur en zwaaide naar ons op 3-hoog. Ze had een cadeautas meegenomen, en liet deze buiten voor de deur staan. Ontzettend lief en attent! En het liefste wat je dan kan doen, in deze corona-tijd, is een super leuke cadeautas voor een deur neerzetten.

Van mijn ouders heb ik een geweldig cadeau voor het huis gekregen en ik heb zelf een tennis spelletje voor de playstation gekocht. Door al deze leuke dingen ben ik heel vrolijk thuis. We liggen samen op onze nieuwe bank, en hoeven elkaar niet eens aan te raken om allebei echt heel lekker te liggen. Het is niet normaal. We zijn zo ontzettend blij dat al die corona maatregelen direct na onze verhuizing, met al dat in elkaar zetten van bedden matrassen en banken, zijn gekomen. Geen idee hoe we dat tijdens hadden gedaan.

Terug naar de huidige thuissituatie. Terwijl ik met Roger Federer op de Australian Open sta te tennissen, leest mijn vriendinnetje een boek. Zo nu en dan spelen we Wordfeud, en ’s avonds drinken we wijn. We leven, op onze vrije dagen, gewoon alsof het weekend is. We proberen de afwisseling zo goed mogelijk te houden. Af en toe even afstand, om daarna weer naar elkaar toe te trekken.

Want we wonen natuurlijk nu pas 3 weken samen, en deze situatie gooit ons al helemaal voor de leeuwen. Maar voor mijn gevoel gaat het goed. We lachen veel, en maken het elkaar gemakkelijk. In huis is er een natuurlijke rolverdeling gekomen die we niet echt besproken hebben, maar naturel is komen opdraven. Het voelt goed.

Ik hou van mijn vriendin. Ze is grappig, lief en heel zorgzaam. Ik geniet van al de dingen die ze doet.
Ik hou van mijn familie. Ze gaan allemaal bewust om met de corona-situatie. En wanneer we bellen of appen wordt er veel gelachen.
Ik hou van mijn vrienden, waarvan ik weet dat iedereen op zijn manier omgaat met deze situatie en daarin creatief en lief naar anderen is.

En ik hou van jou. De lezer. Want lieve allemaal, jullie zijn wellicht al 289 columns bij me. Dat is echt geweldig. Al meer dan 6 jaar op karelscolumn.nl Jullie zijn ontzettend lief. Allemaal hartelijk dank voor het lezen.
Hou je goed.

Liefs,

Karel

Deel dit bericht