FD93E3F3-CB16-4D05-B1C9-2DC42BA9CDEB

Terugdenken aan New York

Terugdenken aan New York.
Ik doe het zo graag.

Tien jaar geleden was ik voor het eerst in New York, met de vriendengroep van toen. Ik denk dat we nog net iets te jong waren om precies te begrijpen en te voelen wat daar allemaal gebeurde. Hadden we het fijn? Ja! Ook alle hotspots bezien en meegemaakt, dus helemaal goed!

Vorig jaar besloot ik zelf te gaan. Ik had onderdak bij mijn neef en hij was die week ook vrij. Ideale situatie. Hij nam mij op sleeptouw en ik kreeg de verder gevorderde ervaring van New York. Hotspots al gezien, we gaan nu de lokale liefde omarmen! In dat jaar werd ik echt verliefd op die stad.

Ik had eerdere liefdes qua steden. Budapest en Berlijn waren mijn geliefdes. Maar New York heeft die andere twee volkomen verpletterd met een meedogenloze energie. Het gevoel dat je krijgt wanneer je daar over straat loopt, “The Buzz” zoals dat genoemd wordt, is ongelofelijk.

Bij het kopen van een kopje koffie word ik al helemaal blij. In zo’n winkel waar je weet dat je hip bent. Als je in New York bent is het leuk als je in zo’n café bent. Je krijgt gewoon zin in van alles. Lekker lopen. Mensen zien. Absurde gesprekken horen en dans-metro-ervaringen.

Mijn neef woont nog steeds in New York. En dit jaar ben ik daar weer heen geweest, samen met mijn vriendin. We hebben een prachtige tijd gehad. Een geweldige ontvangst bij een vriendin van haar in Brooklyn voor de eerste paar dagen. En de rest van de tijd zaten we in een geweldig appartement in Manhattan. Echt wauw.

De makkelijkheid van langslopen en regelen. Fantastische bagels met heerlijk beleg. Dat waren de eerste dagen van Brooklyn. Wandelen, musea, wijn. En ijshockey! Prachtige wedstrijd van de Toronto Maple Leafs tegen de New York Islanders. In een kolkend stadion. Wat een ervaring!

In Manhattan kwamen er ook bekenden van ons allebei langs. Vrienden van mij, vrienden van mijn neef, familie van mijn vriendin. Daar weer vrienden van. Een groot geluk, waar we steeds weer in terecht kwamen. We zijn naar stand-up comedy geweest, hebben een dansshow van mijn neef gezien, een verjaardag van mijn liefje haar neef. Wauw.

Op die verjaardag heb ik iets meegemaakt wat zo ontzettend gastvrij en gezellig was. De plek waar wij waren heet “The Dirty Bird”. Een plek waar je kip kan eten, maar ook natuurlijke wijn kan drinken. Geweldige combinatie. Die man die zo gastvrij rondging met flessen wijn, en mensen liet kiezen wat ze wilden hebben. Het was zo fantastisch. Alsof ik in Friends zat.

De foto van de column is genomen in een restaurant waar net iedereen een cocktail op heeft. Wat een tijd. Heerlijk! Ik kijk heel vaak op de Instagram van de mensen die ik in New York ken. Die foto’s. Dat kopje koffie met die straat. Het is zo tof. Het sneeuwt daar nu. Ik zie in mijn gedachten men kerstinkopen doen en daar in het restaurant zich opwarmen.

Ik wil terug!

Tot volgende week,

K.

Deel dit bericht