Twee weken geen column, en daardoor totale paniek.

Dat is wat ik meemaakte; twee weken geen column en daardoor totale paniek. Of het zijn de bijbehorende stress-verschijnselen die bij een verhuizing horen. Dat kan natuurlijk ook.

Want mijn vriendin is bij mij ingetrokken! Super spannend en super leuk. Nieuwe stap in het leven. Voor ons allebei enorm wennen natuurlijk, en zoeken naar de juiste balans. Zij heeft spullen het huis ingebracht en ik heb geprobeerd om zoveel mogelijk weg te tieffen, zodat er voor ieders spullen genoeg ruimte is.

Een bed en een bank, dat zijn de grootste nieuwe dingen. Die moesten bezorgd worden. De bank zou zelfs naar boven gebracht worden, uitgepakt en wel worden klaargezet en het inpakmateriaal gelijk meegenomen! Geile shit!

Vorige week zaterdag zitten mijn vriendin en ik klaar, tussen het verhuizen door, om de bezorgjongens te ontvangen. Allebei met volledige positiviteit geven wij de verhuizing een zo goed mogelijke vibe. Ik bleek voor mijn vriendin echt een heel stoffig huis te hebben, wat ik meerdere keren flink te horen heb gekregen. Laat ik het zo zeggen; als ik nu “Sterrenstof” van de Jeugd hoor, zap ik gelijk naar een ander nummer.

Terug naar de bezorgjongens. Ze kwamen niet! Wij een nieuwe afspraak gemaakt op maandag. Mijn vriendin kon gelukkig vanuit huis werken. De bezorgjongens komen op maandag. Zien geen mogelijkheid om de bank naar boven te tillen door een te smal trapgat en nemen de bank weer mee. Laten staan in het trappenhuis was ook geen optie. Wat nu dan?

Bellen met Wehkamp! Wauw. Als je ergens met dit verhaal op sympathie rekent dan heb je niet met Wehkamp gebeld. (De volledige klacht, die ik niet heb ingediend, kan je onder de column lezen.)

Ik ben ondertussen totaal gestresst over die bank, en weet niet meer waar ik het zoeken moet. Gelukkig kan je dan nog altijd terecht bij oma. Om daar haar DIGID zaken te regelen. Activeren, inschakelen, apps downloaden. Net begonnen met aanvragen, kom ik op een scherm: “Binnen 3 werkdagen krijgt u een brief met verdere informatie thuisgestuurd.” Nee!! Weer niet!

Nou, op naar huis dan maar. Ik kom over 3 dagen wel weer terug oma! Door de stromende regen fiets ik naar ons huis, waar mijn vriendin de televisie op een standaard gemonteerd heeft. De schat. Ik word weer helemaal blij. Ik kook Hollands we eten en ga voor de laatste keer met Wehkamp in contact. Na dat gesprek begon de paniek echt pas, en daarover de volgende keer meer.

Tot volgende week,

K.

Dit is het verhaal wat ik nooit als klacht heb ingediend:

“Afgelopen zaterdag zat ik samen met mijn vriendin in volle verwachting van een bezorging van een hoekbank. De bezorgservice zegt de afspraak om onbekende reden af. Wij proberen zo snel mogelijk te handelen en een vervolgafspraak te maken op maandag. Jammer, maar laten we het positief opvatten en in oplossingen denken.
Vanuit Wehkamp wordt er een waardebon van €7,50 toegekend. Altijd leuk om een compensatie te ontvangen, maar dit staat in mijn ogen niet in verhouding met een hoekbank ter waarde van 850 euro die op een zaterdag niet geleverd kan worden.

Voor de maandag regelt mijn vriendin met de werkgever dat er vanuit huis gewerkt wordt, en is zij wederom in afwachting van de hoekbank. De bezorgers komen aan en concluderen dat er op de 2e en 3e verdieping problemen gaan ontstaan met het omhoog krijgen van de bank. Dit houdt in dat de bank wederom niet geleverd kan worden. Er is een verhuislift nodig. De teleurstelling bij ons is groot. Er wordt in Amsterdam een bezorging op de 3e verdieping gedaan, en men heeft geen verhuislift bij zich. Ik zie kansen voor de toekomst!

In de avond kom ik thuis en bel ik naar Wehkamp, ik krijg het antwoord om morgenmiddag terug te bellen om dan met iemand te spreken over de situatie. De notitie is door de medewerkster gemaakt. Inmiddels heeft zij een toezegging gedaan voor een waardebon van 20 euro, waar ik niet mee akkoord ga. Ik wil graag dat de bank geleverd wordt met de verhuislift.

Na contact te hebben gehad met dyna logics geven zij aan orders met verhuislift te kunnen aannemen. Wehkamp hoeft alleen de order te plaatsen. Mijn hoop is gegroeid.

De dame die de volgende dag mij in eerste instantie te woord staat hangt na een wel-niet discussie de telefoon op en wil mij ook niet doorverbinden met de customersservice waar haar collega’s van de avond ervoor mij een toezegging voor hadden gegeven. Het enige wat ik hoor is dat de waardebon is gestegen naar 25 euro. Ik weiger nog steeds. Los het probleem op! Maar de oplossing blijkt “ik verbreek nu de verbinding”. Erg vervelend.

Na een volgende poging krijg ik eindelijk contact met de customersservice. Zij geven aan niet met mijn oplossing, een verhuislift die de bank door het raam naar binnen kan brengen, akkoord te willen gaan. Omdat Wehkamp dit niet doet. Ze brengen een oplossing met een waardebon ter waarde van 50 euro.

Conclusie: De bezorgservice van Wehkamp geeft niet thuis. De teksten: “Grote artikelen zetten we gratis voor je op de juiste plek en pakken we uit. Zorg dus voor genoeg ruimte en houd rekening met trapgaten en trapleuningen. Woon je op de vierde etage of hoger? Dan moet er een lift aanwezig zijn waar het artikel in past.” zijn fantastisch, maar blijken in dit geval een ware teleurstelling.

Ik woon op de derde verdieping, met voor Amsterdamse begrippen een absoluut breed trappenhuis. Ik baal enorm van deze situatie en hoop dat er een oplossing komt.

Deel dit bericht