977471D8-28AE-4BB0-8AB8-9D0755086473

Verandermomenten

Iedereen in zijn of haar leven heeft ze, verandermomenten.

Dan heb ik het over grote veranderingen. Je verhuist, je studeert af, je begint een nieuwe baan, je krijgt een relatie.
Dat soort veranderingen.

Als je weet dat deze veranderingen eraan gaan komen, heeft je gestel een tweestrijd: “Het was toch gewoon goed zo?” maar ook de gedachte “Ik heb zin in iets nieuws!”

De tweede gedachte wint altijd. Want ontwikkeling is vooruitgang. Dan heb je nog meer vragen in je leven kunnen beantwoorden in plaats van stil te blijven staan.

Toch komt er ook een moment van terugkijken. Zo ging ik foto’s in mijn telefoon terugkijken. En die foto’s begonnen in 2006. Holy shit! 2006! 16.000 foto’s! Ik zit nu in 2014 en heb er nog 10.000 over. Opruimen die handel!

Dat je van die foto’s/gifjes/memes kan weggooien. Pats, delete! Ik ben het ook met 99% van die gifjes niet eens. Zo lekker om dat flink uit je systeem te tieffen. Als je op een dag niet zo goed weet wat je moet, doe dat! Je ruimt digitaal op, en het geeft een lekker gevoel! Ruimte!

Soms kom je mooie vakantie foto’s tegen. Of andere mooie momenten met vrienden of familie. Die laat je staan. De rest? Tief weg! Heerlijk.

Ik ben me alvast aan het voorbereiden op de toekomst want ik ga samenwonen met mijn vriendin! Dus dan moet ik ook dingen weg gaan tieffen. Als de vibe hetzelfde is als op mijn telefoon de foto’s en filmpjes van vroeger  wegtieffen, dan kijk ik daar nu al naar uit.

Ik kwam ook filmpjes tegen van 5 jaar geleden waarin ik stand-upte in het Comedy Cafe op de Rozengracht. Een jongere en dunnere Karel die grapjes maakt over zijn hockeyverleden en slechte antwoorden. Voor de liefhebbers zijn deze filmpjes nu te vinden op Facebook of Instagram.

Ook leuk. Dat je daar ineens achter komt. Dat je dat op je telefoon hebt staan. En dat je dat kan plaatsen. Want het verleden is ook best wel leuk hoor! Dat zie je ook in dat fotoverslag terug. Negatieve emoties komen ook los, maar die heb je al een plaats gegeven. Dat was toen, nu is nu. Klaar.

Het is geestverruimend. Voornamelijk als je zelf de intrinsieke motivatie hebt om het te doen. Je voelt geen verplichting en hoort ook geen denkbeeldige zweep boven je suizen. Puur omdat jij wilt dat je ontwikkeling doormaakt.

Ik wens iedereen een heel fijn weekend. Een mooie reis door zijn/haar telefoon. Zodat er gewoon nieuwe apps gedownload kunnen worden en jij lekker verder kan gaan met stomme spelletjes spelen, terwijl je een luisterboek luistert.

Tot volgende week,

K.

Deel dit bericht