IMG_2637

Visioen

Het lijkt wel alsof ik me de laatste weken niet goed kan concentreren, alsof ik er niet helemaal bij ben. Dat ik elk gesprek gewoon onderga en dat ik niet direct meekrijg waar het nou precies over gaat. Alsof ik op een automatische piloot sta die wel gemeende interesse in de ander toont, maar als ik het antwoord op mijn gestelde vraag krijg, dat totaal langs me heen gaat. Vreemd. Ben ik verliefd ofzo?

Als ik merk dat ik mij in zo’n gesprek niet kan concentreren komt dat door een steeds terugkerend visioen.
Het visioen wat mij telkens verplaatst naar een trendy café in Manhattan, New York. (Het slaat echt nergens op, maar het gebeurt. Ik kan er ook niks aan doen.)
Het is winter in New York, een paar dagen voor kerst. Ik bevind mij in een trendy café en bestel koffie. Om mij heen zijn allemaal mooie mensen en die hebben het heel gezellig met elkaar. Het hele café is mooi in de kerstsfeer versierd en het personeel laat zien dat er wel degelijk mooie kerstoutfits bestaan. Er hangt een warme sfeer en iedereen in het café lijkt te wachten op iets wat komen gaat. Ik krijg mijn koffie van de lieve serveerster in een grote witte mok. Trots loop ik door het café. Ik kies een plekje bij het raam en kijk naar buiten. Daar is het koud, maar een gek gevoel van warmte en sereniteit vloeit door mijn lijf. Het is druk op straat, mensen doen kerstinkopen en lachen naar elkaar. Er lopen mensen in en uit het café en ik neem de eerste slok van mijn koffie. Dan stopt het visioen.

Waarom moet het juist daar stoppen?! Ik wil door! Ik wil weten wat er komen gaat!
Waarom word ik zo blij van koffie in een grote witte mok al zittend in een trendy café in New York?
Waarom word ik opeens warm?
Betekent het iets? Gaat er binnenkort iets gebeuren? Ik vind het maar spannend.
Ik ben zo enthousiast dat ik erover ben gaan fantaseren:

1. Ik neem de eerste slok van mijn koffie. Krijg een telefoontje vanuit Nederland. Het is goed nieuws, maar wat het goede nieuws is weet ik niet. Ik verlaat direct het café, het hele café applaudisseert. Van de spanning laat ik mijn grote witte mok koffie staan en kom op straat met iemand in botsing. Deze mevrouw wil net een hele grote tas van een damesmodewinkel in de taxi zetten. Zij vertelt mij het goede nieuws, nodigt mij uit in de taxi en we rijden gezamenlijk naar het vliegveld.
2. Ik neem de eerste slok van mijn koffie. De muziek gaat harder en uit het niets begint er een Victoria Secret show midden in het café. De mooie mensen in het café brengen mij een microfoon. Het schijnt de bedoeling te zijn dat ik als zanger de show moet gaan begeleiden. Dit gaat allemaal zo goed dat ik mee mag naar een afterparty in een veel te exclusieve club, waar mijn vrienden  mij staan op te wachten…
3. Ik neem de eerste slok van mijn koffie. Zij komt binnen. Iedereen in het café draait zijn hoofd om naar haar. Ze is ontzettend mooi. Ze loopt met een hele lieve lach naar me toe. Ze omhelst me en vraagt hoe het met me gaat. Ik wil direct voor haar koffie gaan halen, maar ze houdt me tegen en kijkt en zegt op haar aller sexyst: “Aan deze grote witte mok hebben we toch wel genoeg?” Ik lach en zeg:
“Ja”.

Ik ga voor 3! Toch verliefd?

Tot volgende week,

K.

Deel dit bericht