IMG_1380

Werkoverleg

“Nou, dan denk je dat je alles gehad hebt. Gaat er opeens een duo live begrafenismuziek spelen terwijl wij aan het werk zijn. Dat geloof je toch ook niet, Cyn?”

“Inderdaad. Denk je dat je alles gehad hebt. ‘Kan die muziek uit!?’ We hebben al zo’n rotdag. De catering was ook al om te huilen. Of heb jij wel lekker gegeten?”

“Nee, het was echt niet hachelen. Ik hoop dat er bij de volgende draaidag een ander bedrijf wordt ingehuurd. En die figuranten ook echt. Jezus. Geen enkele die echt buiten de boot springt ofzo hè, of wel Cyn?

‘Marjolein naar de set alstublieft, Marjolein naar de set.’

“Waarom praten ze zo hard op die porto! Doe dat dan effe op lijn 2! Hou effe rekening met de mensen! Ja toch!?”

“Die figuranten waren ook niks hè, Cyn?”

“Ohja. Nee inderdaad. Er zat geen leukerd tussen. Allemaal zo binnen de lijntjes. Doe mij maar zo’n gekkie. Dan kan je tenminste een beetje lachen. Weet je wel van die youtube-gekkies. Die zijn echt gestoord!”

“Ja die youtube-gekkies ja. ‘Hier achter mij staat een stellaaagggggeeee’. Dat is echt om te gieren. Ga jij straks nog wat drinken met die mensen hier? Ik heb daar echt geen zin in hoor, jij Cyn?”

‘Bekende acteur loopt langs’

“Hee Martijn! Lekker dagje zo hè? Leuke plek hier ook! Toch wel speciaal zo even, niet?”

‘Bekende acteur reageert positief en loopt door.’

“Zo, die is ook weer blij. Pff.. Wat een kutzooi hier. Kuttent, kutlocatie, kut-eten.”

“Cyn! Ga je nou nog wat drinken met die mensen van hier? Jezus Cyn…”

“Ohja. Ja jezus, weet ik veel. Ik kijk wel of ik zin heb straks.”

“Hoe is het eigenlijk met Rob? Jullie hadden laatst een beetje dingen toch, Cyn?”

“Rob heeft het prima. Alleen nog niet helemaal met mij. Hij zegt dat ik altijd zo zeur en zo klaag over van alles. Maar ik herken mezelf daar echt niet in.”

“Huh!? Nee, zo ken ik jou echt niet. Jij bent altijd van de beuk erin. Lekker gaan met die banaan. Je klaagt nooit over iets. Zo is dat vaak hè. Dan gaan ze hun eigen gedrag helemaal op jou projecteren. Want jij klaagt nooit over iets. Jij bent een en al positief! God wat een misser van Rob, toch Cyn?.”

“Ja precies. Altijd maar mij de schuld geven. ‘Ik ben degene die klaagt. Ik ben degene die zeurt.’ Maar ja, mag ik? Ik zie hem nooit! En als ik hem zie is ie moe en ligt meneer op de bank!”

“Waarom is ie ook tegelzetter geworden. Dan ga je toch ook geen relatie aan? Dan neem je toch eerst een andere baan, voordat je aan zo’n topper zoals jou gaat beginnen? Jij verdient veel beter, Cyn. Echt waar hoor, Cyn.”

“Wat ben jij eigenlijk allemaal aan het doen? Wat moet dat? Zit jij nou te stoken? Zit jij achter mijn Rob aan? Waar heb jij het over Marjolein? Je moet allang naar de set, godverdomme! Opgesodemieterd!”

‘Herhaling. Marjolein naar de set alstublieft. Marjolein naar de set.’

Tot volgende week,

K.

Deel dit bericht