IMG_0845

Ik vind niks

Volgens mij is het leven het leukst als je lacht. Daarom is humor, in mijn ogen, de basis in het leven.
Moeten huilen van het lachen is de remedie tegen alles. Je zit in het moment, je geeft fysiek alles wat mogelijk is, omdat het zo leuk is, en dat uit zich in tranen die over wangen biggelen en pijn scheuten in de buik. Dat is puur gelukkig zijn. Lekker.

De laatste tijd heb ik een onbestemd gevoel. Ik vind van heel veel dingen niks en ik heb het idee dat het heel raar is als ik gewoon niks vind. Als er maar wat te janken valt. Terwijl ik juist wil lachen.

Voorbeeld:

Heen: “Ja wat vind jij nou van Albert? Terug: “Geen idee, prima gozer.”
Heen: “Ja maar dit en dat en zijn zus zit op paaldansen. Dat vind ik echt raar.”
Terug: “Leuk toch”
Einde gesprek.
Ik ga niet mee in het janken over iemand anders, want ik vind niks. En dat vindt men maar raar. Men moet zich uit laten over anderen want dan wordt er niet naar hunzelf gekeken. Want dat is eng.

Heen: “Je moet toch iets vinden, anders besta je niet”.
Terug: “Ik heb mezelf gevonden, dus ik besta”.

Ik kan niet tegen het constant uitlokken van (kansloze) conflicten. Ik stel mijzelf het liefst conflict vermijdend op. Waarom problemen zoeken als ze er niet zijn.
Heen: “Ga je nog op vakantie?”
Terug: “Ja, weekje weg met een paar vrienden”
Heen: “Oh leuk, waar ga je heen en hoe?”
Terug: “Daar zijn we nog niet helemaal uit, maar daar hebben we nog tijd genoeg voor. Het is tenslotte een vakantie.”
Heen: “(sarcastische toon) “Nou dat klinkt lekker, goed geregeld man.”
Terug: “….”

Leuk begin.

Maar waar leidt het toe? Wat levert het mij op? Helemaal niks. Iemand wil mij uitlokken tot een reactie of mening en ik word in de absurde positie geplaatst waarin ik mijzelf moet gaan verantwoorden omdat mijn vakantie nog niet geregeld is.
Het geeft ook allemaal niet. Ik laat het.

IK Lach.
IK jank niet om het janken.
IK Geniet.
IK ben niet altijd kritisch.
IK laat het gedijen.
IK ben niet te streng.
IK moet niet over alles iets vinden.
IK geef niet constant feedback.
IK eet een wortel in een discotheek.
IK Lach.
IK Lach zo hard dat ik moet huilen.
IK Geniet.
IK Ben Comedian.
IK Schrijf Columns.
IK Ben Karel Sanders.

Tot volgende week,

K.

Deel dit bericht