Vrouwen aan de macht!

Stel je voor dat we heel ver teruggaan in de tijd. Dat we teruggaan naar het moment dat iedereen wist: ‘Oké de mannen gaan het zeggen’. Dat dat moment juist naar de vrouw gaat. Dus dat iedereen door heeft: “Oké, de vrouwen gaan het zeggen”. Het lijkt me zo interessant hoe de wereld er dan nu uit zou zien.

Zou er dan een wereld bestaan zonder grenzen? Dat iedereen alles met elkaar deelt? Dat er een universele taal is, omdat het mannelijke ego helemaal niet meer belangrijk is? “Ik ben beter dan jou”, is helemaal weg? Ik weet het gewoon niet. Maar ik ben super benieuwd wanneer Netflix met deze serie komt.

Ik ben echt een feminist. Ik vind vrouwen in zoveel dingen beter dan mannen. Soms denk ik wel eens, waarom zijn de mannen er nog? Vrouwen zijn op emotioneel en sociaal vlak veel bekwamer, hebben veel vaker een hulpmentaliteit dan een man. Mannen die willen alleen maar van de ander winnen.

Ik denk dat er met vrouwen aan de macht veel minder oorlogen zullen zijn. Ik heb het niet nagezocht, maar als ik in mijn eigen geheugen graaf, kan ik alleen Cleopatra bedenken die wellicht iets heeft ondernomen. (En dat heb ik dan ook nog uit de Asterix en Obelix.)

Vrouwen zeggen rake woorden. Uitten gevoelens beter, en denken eerder aan de ander. Als je namelijk mondeling op je plek gezet wordt door een vrouw is dat altijd zo raak en pijnlijk, daar kan geen man aan tippen. Er wordt zoveel reflectie en feedback gegeven, verbaal en non-verbaal, dat je eigenlijk gewoon verstijft.

Waarom schrijf je dit, Karel?
Nou, ik vind deze tijd bizar. Wat Arjen Lubach al vertelde in zijn nieuwe avondshow: “We hebben bijna een corona-pandemie achter de rug, dan komen er nog een paar stormen die ons land helemaal opschudden. Denk je dat je alles gehad hebt, komen we in een 3e wereldoorlog.”

Ik wil perspectief in deze nare tijd en volgens mij is dat de vrouw. Laat de vrouw aan de macht! Ze zijn slim, knap, sociaal en emotioneel intelligenter dan de man. Want de narigheid die ik zie in de wereld is volgens mij voornamelijk een domme man die beter en sterker wil zijn dan een andere domme man.

In de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen stem ik op een vrouw. Dat heb ik tot nu toe bijna altijd gedaan, en zal ik ook voor de rest van mijn leven blijven doen. Puur omdat ik geloof in de vrouw. En omdat ik perspectief zie in een vrouw die graag goed wil doen voor de wereld. In plaats van een man die zijn eigen ego groter wil maken, zodat een andere man daar van gaat balen.

Lieve vrouwen, ik geloof in jullie. Konden we maar terug in de tijd, en toen bepalen dat de vrouwen het mochten vertellen. Echt waar, ik ben zo benieuwd hoe de wereld er dan uitgezien had!

Liefs,

K.

Deel dit bericht