27209392-Two-beautiful-women-drinking-coffee-and-chatting-at-mall-cafe--Stock-Photo

Maar ik heb dus geen kont…


“Maar Caro, dat hockeytoernooi. Waar is dat eigenlijk helemaal joh?”
“Ja, dat is dus in Groningen. Echt een pauper-eind weg. Had het daar nog met Died over; of dat niet anders kon ofzo.”

Dit zijn de eerste twee zinnen die ik hoor wanneer ik neerplof in mijn café.
Er zitten twee corps-chicks, die duidelijk bij elkaar in de jaargroep hebben gezeten, naast mijn tafeltje.
Ze zijn in de dertig, hebben een kak-accent en ze zitten met elkaar in conflict.
Terwijl ik doe alsof ik met mijn telefoon speel, schrijf ik welwillend mee:

“Waarom moeten er opeens twee teams aangesteld worden voor dat toernooi!? En waarom zit ik dan niet bij jou in het team. Ik heb echt geen zin om met die malloten van VDSW achter een balletje aan te rennen. Echt wat the fuck Caro!?”
“Lieveling. Even rustig aan. Wij hebben elkaar al een tijdje niet gesproken, god know’s why. Maar dat wij nu even quality time nuttigen is natuurlijk hemels. Dat er opeens twee teams zijn en dat wij niet bij elkaar in het team zitten is buiten mijn macht om gegaan. De jongens hebben de teams gemaakt.”
“Oh oké, prima. Ik dacht dat wij even helemaal niet op dezelfde pagina met elkaar zaten. Het enige wat ik dan wel vind is de manier waarop. Ik bedoel wij hebben elkaar vet lang niet meer gesproken en dan opeens zitten we niet bij elkaar in het team omdat ‘de jongens de teams hebben gemaakt’ ik bedoel; HALLO??”

Dit zijn dus twee blonde kak-wijven van in de dertig die een onderwerp bespreken wat zelfs voor zestienjarigen al saai is. Voornamelijk de hoofden die ze erbij trekken om de gesproken woorden extra emotie mee te geven zijn goud.
Ik doe alsof ik een grappig filmpje bekijk en lach hardop naar mijn telefoon.
Caro kijkt mij aan, ik schrik. Ze lacht lief naar me en gaat dan verder met haar gesprek:

“Maar dat toernooi even daargelaten; ik ben dus nog steeds single Fien. Soms begin ik me wel een beetje zorgen te maken hoor. Vinden gasten mij nog wel leuk?”
“Caro. Serieus. Waar maak jij je nou druk om. Ik bedoel, je hebt prima tieten, lekker lichaam, blond haar blauwe ogen en ook nog eens een hese geile kak-stem. Die gozer komt vanzelf!”
“Nou, oké dan. Maar ik heb dus geen kont… Hoe is het met Daan?”
“Nou echt wel! Maarja priem, gezellig. We wonen sinds kort samen. Echt nooit verwacht dat dat ooit zou gebeuren, maar ik vind het helemaal leuk. De meubels zijn van hem en de gezelligheid is van mij. We hebben weinig IKEA dus dat is wel een voordeel. En weet je wat het leuke is? We hebben een prachtig bad in de badkamer staan. Elke week op donderdagavond gaan we samen in bad met een fles champagne erbij. Echt genieten joh! Laatst liet ik dus een scheet in bad. Nou echt Caro, bozer kan je Daan niet krijgen hoor! Maar ik bedoel, dat slaat toch nergens op. We zijn in de badkamer. HALLO??!!”

De bodem van mijn biertje is bereikt.
Mijn werk zit erop.
Tijd om te dansen.

Tot volgende week,

K.

Deel dit bericht