20160819_100518-01

Nou en

‘Nou en’ is echt heel lekker.
Je krijgt blikken, je krijgt vragen, je krijgt issues en je antwoord naar buiten is alleen maar; ‘Nou en’.
Dat is echt een heel fijne gedachte. Ik kan hem iedereen aanraden.

Pak alsjeblieft je momenten dat je ‘Nou en’ tot in de puntjes uitvoert. Zonder nahup. Precies zoals Sanne Wevers de gouden plak weet te winnen omdat de intens goede Biles haar evenwicht verliest en zichzelf op de balk moet vasthouden. Dat Sanne weet dat Biles eigenlijk beter is, maar in haar hoofd denkt. ‘Nou en!’ Ik heb olympisch goud!

Of een vader die tegen zijn dochters zegt: “Er zijn hier vet veel pokemons!”
Dochter: “Ja die hebben we allemaal al gevangen pap”
Vader: “Ja maar ik niet! Pak mijn telefoon uit de tas!”
‘Nou en!’

Twee jongens tegen twee meisjes. Oké we spelen bier pong. Maar dan wel strip-bierpong. Dus bij elke rake bal gaat er ook een kledingstuk uit. Gasten staan met een hand voor hun blote joker heel erg mis te gooien en de chicks blijven maar raak gooien. Dat is kut toch? Maar ze hebben allemaal plezier! En hebben maar één gedachte: ‘Nou en!’

Twee vrouwen van in de zestig die op Schiphol Airport bij de aankomsthal besluiten om een selfie te maken. Ze bekijken de foto en de meest onaantrekkelijke vrouw zegt tegen de andere mother i don’t like to fuck: “Dit wordt echt wel mijn profielfoto op Facebook”.
‘Nou en!’

Studenten tegen elkaar: “Hee gozer, ik heb ‘m net op heel hard ronddraaien gezet.”
“Huh wat? Centrifugeren bedoel je?”
“Ja dat zal vast. Tis over een uurtje klaar zei m’n moeder.”
“Tantoe chill.”
‘Nou en!’

Je besluit om een fitnessschool, die uitsluitend voor vrouwen toegankelijk is, te beginnen. Veilig! Mooi! Bescherm ons vrouwen tegen veel te geile mannen die ons gaan bekijken en tegen ons gaan praten terwijl we in sexy sportpakjes aan het spinnen zijn! Maar dan wel de toestellen bij de ramen plaatsen die op de straat uitkijken waar elke man even zijn gluur-minuutjes kan pakken. Fitnessschool voor vrouwen? Ik weet het niet.
‘Nou en!’

Figuren die tijdens een gesprek opeens de volgende zin tegen mij uitspreken: “Ja maar dat is toch ook niet gek, ik woon al acht jaar met mijn Siberische boskat! #ikheb8dromentegelijkgehadvannacht.”
‘Nou en!’

Het allerfijnste ‘Nou en!’ gevoel is een huispak. Dan maakt het je echt geen ene fuck meer uit. Puur omdat je in een pak zit wat je volledig bedekt en waar je je fijn in voelt. Je kan er ook de straat mee op. De kans dat je dan wordt uitgelachen is best groot, maar jij denkt alleen maar: ‘Nou en!’
Dat is alles!
Je leven wordt er leuker van.
Denk veel vaker ‘Nou en!’ en geniet elke dag een beetje meer.

Tot volgende week,

K.

Deel dit bericht