AAE3711D-F938-4312-8BC6-1B0E89AF32DF

Reflectie

Dat is nu wat ik aan het doen ben, reflectie.

Altijd al, maar nu op een niveau dat ik verlofdagen heb opgenomen en met een helikopterview mijn leven in kaart ga brengen en mijn toekomst een bepaalde kant op kan sturen.

Fucking eng. En zo hoort het ook. Wonen onder de loep, werken onder de loep, artistieke carrière onder de loep. Als je dat soort dingen niet spannend vindt, dan ben je er nog niet klaar voor denk ik.

Het toffe is; het gaat gewoon goed. Mentaal èn fysiek. Dus dan is het ook gezond om over dit soort dingen na te denken. Met mensen over te praten en te overwegen.

Een aantal mensen heeft al tegen me gezegd: “Zo Karel! Dus je gaat eindelijk volwassen worden?” Waarop ik dan een beetje schamper lach en bedenk dat ik mezelf voornamelijk reflecteer om dicht bij mijn vrije geest te blijven en zeker geen volwassen houding wil aannemen. Dat past niet bij mij.

– Sidenote- Terwijl ik dit schrijf zie ik een halfnaakte gast uit Engeland, op een gracht in Amsterdam, op een krukje staan. Met alleen een onderbroek aan, zijn handen achter zijn hoofd, beschamend maar ook genietend van zijn opdracht van het vrijgezellenfeest. -Sidenote-

Dan sta je daar, in je onderbroek. Ook een mooi moment om te reflecteren. Mensen die met je op de foto gaan. Je ziel en zaligheid open gooien. Het heeft ook wel iets ontwapenends. Gewoon gaan staan, en maar zien. Reactie komt er hoe dan ook.

Fuck die sidenote. Dit is gewoon precies wat ik nu aan het doen ben! Maar dan met mezelf, en misschien wel helemaal naakt. Maar dan niet op een Amsterdamse gracht. Maar gewoon met mezelf en met mensen die dat met mij willen delen.

Dan denkt de marketeer nu; had dan een foto gemaakt van die gast op z’n krukkie! Dan scoor je vet veel likes en heb je ook nog eens super veel mensen die “huh? waarom doet Karel opeens zoiets” en die gaan dan klikken en dan heb je meer lezers.

Nee. Lekker niet. Zo ben ik niet. Bij jezelf blijven met je eigen geest is volgens mij het belangrijkste. Dan kan je je mooiste zelf, aan mensen die je liefhebt, geven. Maar met veel likes door een halfnaakte man als foto, misbruik ik een ander.

Fijn deze ‘live-reflectie’, pak jij als lezer ook gewoon ff mee. Ik ga er de komende 3 weken mee aan de slag. Ben benieuwd wat er uit gaat komen. Jullie ook?

Tot volgende week,

K.

Deel dit bericht