Uitkijkpunt

Elke dag als ik naar mijn werk fiets rij ik langs een uitkijkpunt. Een toren gemaakt van steigers die over een snelweg uitkijkt. Deze toren is door de gemeente neergezet.

Wauw. Dit is echt krankzinnig. Een uitkijkpunt over de A9. Om informatie te geven aan de inwoners van Amstelveen. Er wordt namelijk flink gebouwd en over een aantal jaar is de hele verkeerssituatie anders. Zo kan je als gegoede, belastingbetalende burger zien wat er met het geld gebeurt.

Wie verzint deze onzin? Voor wie is dit? Wie wil dit weten? Waarom staat er opeens een steiger totaal opgetuigd met lichtjes en met enorm grote artistieke foto’s op de zijkant van die steigers?

Een dag later zag ik dat er op een van de heras hekwerken, die op het naastgelegen fietspad staat, een enorme poster was gemaakt met een pijl om aan te wijzen dat er een uitkijkpunt is. Er is een pad naar het uitkijkpunt gemaakt, maar er is ook een deur bij het uitkijkpunt gekomen. En die deur zit op slot!

WAT!? Dus nu is er een uitkijkpunt maar nu kan je er niet zomaar in! Dus krijg je nu een gids die samen met jou als belastingbetalende burger mee omhoog loopt om je uitleg te geven over hoe de wegwerkzaamheden ontwikkelen? Moet je een hesje aan? Helm op?

Ik ben echt benieuwd hoeveel geld dit uitkijkpunt gekost heeft. Hoeveel maanden ik daarvan had kunnen wonen. Een uitkijkpunt over een snelweg. Het voelt een beetje als het verhaal van de Pyramide van Austerlitz. Het leger van Napoleon moest beziggehouden worden, en besloot een totaal zinloze pyramide te bouwen ter ere van Napoleon.

Hoe zou dat zijn gegaan in die gemeenteraad? “Ja die verbouwingen en die werkzaamheden zijn allemaal helemaal verschrikkelijk natuurlijk. Maar hoe kunnen we die onvrede een beetje stillen? We moeten het zichtbaar maken! We maken een fucking groot uitkijkpunt. Daar kunnen mensen lekker kijken naar de wegwerkzaamheden!” En zo geschiedde.

Uitkijkpunt.

Tot volgende week,

K.

Deel dit bericht