4F3A2E68-AC70-49C9-A367-5B4E607EEF60

Altijd blijven proberen

Altijd blijven proberen.

Lukt het niet langs de ene weg? Dan maar via de ander. Blijf je droom of wens altijd achterna gaan. Zorg dat je dromen hebt en die blijft houden. Zodat je altijd een reden hebt om iets te doen.

Huil om de mislukking, baal van de faal. Maar weet dat je altijd beter bent geworden, dan dat je daarvoor was. Je hebt de baan niet gehaald, je hebt dingen af moeten zeggen, je stopte er zoveel tijd in. Maar blijkbaar is dat precies de bedoeling en heb je gezaaid voor iets in de toekomst.

Wat je later pas mag oogsten. Je wilt nu die bevestiging en de complimenten, maar die krijg je misschien pas over een paar jaar. Blijf maar in jezelf geloven. Laat dat kleine vuurtje maar fikken. Vanzelf wordt het een groot laaiend vuur, met knetters en mooie gitaarmuziek.

Teringzooi! Godverdomme! Niks lukt. Ik probeer wat, maar het blijkt geen ene fuck op te leveren. Je geeft de opties, maar eigenlijk is daar toch niet echt behoefte aan. “We kunnen je nu niet gebruiken, misschien dat je het over een tijdje nog eens kan proberen?”

Afwijzing, onderschatting, manipulatie, gebruiken, bepalen, ondermijnen, leunen, ondervragen, misleiden. Het zijn allemaal woorden die iets projecteren op de ander. Iemand straalt dit naar de ander uit. Wees je daar altijd bewust van.

Put daar je kracht uit. Weet dat het niks met jou te maken heeft. Weet dat jij deze woorden niet hoeft te gebruiken. Weet dat jij zelf kan bepalen wat er gebeurt. Weet dat je zelf kan kiezen.

Blijf altijd geloven. In alles wat je doet. Altijd blijven proberen. Wees zelfverzekerd, zonder dat je naar een ander kijkt. Dat je het gevoel hebt iets fout te doen, terwijl je gewoon voorop loopt. En als je omkijkt word je keihard ingehaald. Nee! Dat willen we niet!

Laat 2020 voor jou en mij het jaar worden waarin je je nog bewuster wordt van de projectie van de ander. De projectie van zijn of haar tekortkoming of jaloezie of wat voor projectie dan ook. Laat je zelfbewustzijn spreken. En als projecties je op een negatieve wijze gaan manipuleren, grijp in.

Trap op de rem, loop weg of confronteer op een vredige wijze. Ga dan weer verder en lachen even. Lach om Mike Boddé die Ivo Opstelten nadoet. Ga dan weer terug naar je droom of je wens. Want om die te verwezenlijken moet je altijd blijven proberen.

Tot volgend jaar,

K.

Deel dit bericht