14f36142-ff64-42a8-8204-d364334a7d0c

Hip

Weet ik veel hoe oud ik was op deze foto. Ik weet alleen dat ik ouder ben geworden en dat ik er nu met een harde lach naar kijk. Wat een lekkere bullshit Karel. Beetje laf aan je nek zitten terwijl je naar links, voor de kijker rechts, staart. Heerlijk toch! Misschien wel hip! Voor die tijd…

Want, lieve mensen, ik kreeg een e-mail van een casting bureau waar ik al tijden lid van ben, met de aanhef: “Hippe mensen gezocht voor een commercial”. Ik voelde me gevleid. Blijkbaar val ik onder hun definitie van hip! Nice! Maar daarna werd mijn ego direct weer van me afgenomen omdat de mailtjes die volgden: “Exotische man”, “Aziatische vrouw” en “Sportschooljongen” bevatten.

Maar wanneer ben je hip? Ik weet dat niet! Soms zie ik mensen op straat lopen en die hebben iets om zich heen hangen. Zo’n energie die je bij anderen niet voelt. Dat ze iets doen met zichzelf waardoor ze zich heel zeker over zichzelf voelen, maar tegelijkertijd heel erg onzeker omdat ze zo graag laten zien dat ze zeker zijn. Is dat hip? Of is een baardje hip? Vreemdgaan? Petjes, zonnebrillen, drugs? Weet ik veel wat hip is.

Dus ik ga zoeken op https://synoniemen.net/index.php?zoekterm=hip. Om erachter te komen of ik hip ben. Wat blijkt; ik moet gewoon een prostituant zijn voor het behalen van een casting!? Een hoerenjager! Een hoerenloper! Waar ziet het castingbureau mij voor aan!? Bevindt de rosse buurt zich in een crisis? Is de commercial op die locatie? Is het wel een commercial? Of is het gewoon Bianca van Oudezijdsvoorburgwal 77 die toe is aan een nummertje? En mij daar graag voor wil betalen? Ben ik nu opeens de giggolo van een hoer geworden?

Ok, de bijvoeglijke naamwoorden zijn het denk ik niet. Dan misschien de zelfstandige naamwoorden voor hip: bijdetijds, blits, modieus en onconventioneel. Wanneer weet je of je bijdetijds bent? Dat je modieus en blits bent? Onconventioneel is ook een mooie. Stel je dit gesprek is voor:

“Hee Magda! Wat zie jij er hip uit!”
“Oh thanks Madelief.”
“Ja echt zo lekker onconventioneel.”

Is dat dan een compliment of een veroordeling? Dat je iemand prijst om zijn ‘schijt aan de wereld’ outfit. Of juist iemand confronteert met ‘Goh, dit zou ik zelf echt nooit doen. Maar jij wel want jij bent een beetje een gekkie! Dit is zoo jou!’¬†

Weet ik veel. Het enige wat ik weet is dat uiterlijk mij niet zo heel veel boeit. Het streelt wel mijn eerste indruk en wellicht mijn libido, maar het gevoel bepaalt alles. Is dat hip? Gevoel? Ik hoop van wel.

Tot volgende week,

K.

Deel dit bericht