Inhumaan Geteisem

De 10e column is bereikt! Toch best wel een reden voor een feestje. En deze week sluit ik mijn column ook feestelijk af, met zelfs nog een after in de avonduren van deze vrijdag 7 maart.

Deze week zat ik in de trein en tegenover mij zat een mooi meisje. Ik was zeer vereerd dat het meisje precies hier was gaan zitten, wat eigenlijk een belachelijke gedachte was. Want welk meisje gaat er nou op maandagochtend om 9.15 uur op zoek naar een leuke plaats waar je een jongen kan bespieden.
Maar ik vond het maar al te leuk dat ze er zat. Het enige nadeel was dat ze nog geen enkele keer op had gekeken. Haar aandacht ging voor de volle 100% naar haar telefoon. Zonde. Ik dacht ook bij mezelf, ik zwem toch niet binnen haar vijver waar ze uit wil vissen. Ik stel me zo voor dat 30 gasten haar continu berichtjes sturen en zij steeds keuzes maakt wie ze houdt en wie ze weg doet. Net alsof ze een soort van tinderspel deed met haar whatsapplijst. Zegt ie iets leuks, klein glimlachje en behouden. Zegt ie iets fouts, WEG.

Bij toeval kwam ik haar later tegen in een eetcafe in Utrecht. Zij zat daar met een jongen en ik kon uit het gesprek opmaken dat ze elkaar nog niet kenden. Ze hadden zich net aan elkaar voorgesteld en gingen 2 tafeltjes verderop van mij zitten. Zo hoorde ik dat hele gesprek. Het mooie meisje was veel aan het woord en gaf overdreven positieve feedback op de foto’s van de jongen die ze gezien had op Facebook. Toen ze klaar was met het ophemelen van de (in vergelijking tot het mooie meisje) vrij simpele jongen kwam er toch nog een kleine sneer aan, zoals dat in feedback hoort: “Ja toen jij 10 was en voor het eerst alleen naar school mocht fietsen, stond ik al in de discotheek met de barman te tongen.” De jongen slikte even, keek naar haar volop aanwezige decolleté en was de tekst van het mooie meisje alweer vergeten.
Even later ging het gesprek over televisieseries. De jongen gaf aan dat hij fan van “Friends” was. Hierop reageerde het mooie meisje: “Oh! Ben je fan van Friends!? Wil je met me trouwen?” De jongen was verbouwereerd dat het mooie meisje bij de 1e date direct aangaf met hem te willen trouwen. Hij had een moment nodig om dit te verwerken, het meisje merkte dit op en vanuit een impuls pakte ze hem zonder blikken of blozen vol op z’n smoel. Mooi einde toch? Zo niet, vul de rest zelf in.

In column 6 “Goedkoop Teasen”, vertelde ik het verhaal van een zeer goedkope tankbeurt. Dit is echter niet zo gebleken. Ik heb een brief thuis gehad waarin ik gesommeerd werd om de benzine die in de auto is gegaan (alsnog) te betalen en daarbovenop kreeg ik een boete van 30 euro voor de gemaakte kosten voor het onderzoeken van “de dader”. Rechercheur spelen op een tankstation. Geweldig. Hele dag camerabeelden terugkijken wat er ALLEMAAL gebeurt bij een tankstation. Er gebeurt geen FUCK.
Dit is wat er gebeurde toen ik ging tanken:
Ik kom aan, bij een verlaten tankstation. Het is 23:45 uur. Ik wil tanken. Ik zet mijn goudkleurige bolide aan de pomp. De pompbediende moet de pomp van binnenuit in werking stellen, ze gooit haar arm omhoog als teken van akkoord. Ik tank. Ik heb een rode broek aan, dus ik val op in de duisternis. Ik loop naar binnen. Ik pak 2 broodjes en loop richting de kassa. Ik zie op het display van de pin 6,59 staan. Ik hoef geen bonnetje. Ik loop naar buiten. Ik rij weg.
In de tijd dat ik dit allemaal gedaan heb was de mevrouw (zoals eerder genoemd in “Goedkoop Teasen”) totaal niet met haar werk bezig en maakte ze gewoon een fout.
Ik ga de videobeelden opvragen en ben zeer benieuwd wat de tankstationrechercheur hierop te zeggen heeft.

In column 7 “Ik maak de regels niet meneer”, vertelde ik over sportschool Anjer in de Wind. Ik kon mijn abonnement niet opzeggen omdat de sportschool geen administratief kantoor zou zijn, terwijl er net iemand een formulier invulde om lid te worden. Nu heb ik geprobeerd op internet mijzelf uit te schrijven. Ik heb het uitschrijfformulier gewoon kunnen vinden! Alle hokjes met een * die ik verplicht moest invullen waren ingevuld. Ik vierde al een klein feestje, ik drukte op verstuur en kreeg de melding: “Niet alle hokjes met een * zijn ingevuld”. AAAAAAAHHHH!!!! Weer niet! Dit probeerde ik nog 4x en daarna gaf ik de moed op. Wat een inhumaan geteisem. Dit soort mensen zijn er niet om mensen te helpen of om mensen te laten sporten op een leuke manier, nee dit zijn mensen die alleen maar anderen willen naaien door er zelf beter van te worden. Ik vind de fictieve naam nog veel te sympathiek. Vandaar een naamswijziging; geen “Sportschool Anjer in de wind”, maar “Sportschool Blafbak in je bek”. En die blafbak stinkt ontzettend naar opengerukte vuilniszakken die al 2 weken staan. Weg met dit gedrag. Gewoon lief zijn, en mensen willen helpen.

Goed, om het feestelijk af te sluiten.
Vanavond speel ik in het Comedy Theater in Amsterdam.
Dus voor alle mensen die de laatste tijd tegen mij gezegd hebben:
“Ja ik kom echt een keer kijken man”
Kom vanavond langs,
Comedy Theater in de Nes
Aanvang 20:30
15 euro.

En voor het behalen van mijn 10e column een feestelijk nummer, speciaal voor mijn Mexicaanse vriend in verweggiestan:

Tot volgende week!

K.

Deel dit bericht