E0DEEBD8-EDD1-43EC-948B-307FCF8DBA90

Kachel

Vandaag is mijn warmtebron een kachel. Hoewel, vandaag? Aankomend weekend.

Sinds gisteren ben ik samen met mijn liefje naar een heel rustig plekje afgereisd om even de drukte en de bullshit achter ons te laten. Gewoon even aan elkaar en aan onszelf denken.

Het is een huisje waar we genieten van meerdere geneugten. We drinken wijn van onze favoriete wijnmakers, we eten brood dat met liefde is gemaakt en maken espresso door een pistool ergens in te steken.

De kachel is een echte verplichting, anders is het gewoon koud. Op een bepaalde manier zijn we terug in de tijd met de geneugten van nu. Dat zijn toch fantasieën die wel eens door je gedachten zijn gegaan. Dat je in de Middeleeuwen op kruistocht ging, met paarden en stoere mannen, maar dat je wel gewoon naar de wc kan. Dat je niet bladeren hoeft te zoeken.

Het leuke is, dit kan gewoon in Nederland! Ik ga het geheim van de smit niet verklappen, maar laat het vliegtuig naar Thailand maar een keertje staan. Als je jezelf wilt leren kennen in een nieuwe omgeving kan je heel goed naar een dorp in Nederland, dan hoef je geen Bintang te slurpen op de full-moon party. Op een stralend wit strand met andere Nederlandse kakkers.

Kost een stuk minder geld, en geeft ook nog eens een boel extra’s! Geografische kennis, indrukwekkende momenten in eigen land zijn zeker mogelijk. Bewustzijn dat er meer bestaat dan alleen de grote steden.

Met mijn ouders ging ik vroeger wel eens op ‘ontdekkingstocht’. Mijn vader had dan een tijdschrift of boek van staatsbosbeheer erbij gepakt de avond ervoor, en dan gingen we de dag erna ergens heen waar mijn ouders ook nog nooit geweest waren. Spannend! Soms viel het tegen, maar vaak viel het mee. Voornamelijk de spelletjes en de speeltjes bij het afsluitende kindermenu waren goed.

Nu doen mijn vriendin en ik dat op een ander niveau. Toch mooi. Dit idee komt echt van haar. Ze heeft altijd mooie en goede ideeën, die de wereld net ietsje mooier maken. Ik gun iedereen zo iemand in zijn/haar leven. Wat een vrouw.

Terug naar het huisje. Terug naar mijn kachel. Terug naar de romantiek. Terug naar het middeleeuwse gevoel. Terug naar de geneugten die worden genuttigd en de warmte die de kachel geeft. Voor het extra vakantie gevoel hebben we joggingbroeken aan en kijken we vol liefde naar het vuur dat ik deze morgen heb gemaakt.

De regen tikt op de ruiten. Wij zitten binnen. In de steeds warmer wordende houten woonkamer. De bordspellen liggen klaar. De wijn wordt gekoeld. Brood met geitenkaas nodigt ons uit. De open-haard muziek klinkt door mooie boxen.

Tijd voor het weekend.

Alle liefs,

K.

 

Deel dit bericht