IMG_4708

Opteeven met je liefde en toiletpapier

Een drama in cabaret- en comedyland. We krijgen een dolksteek vanuit de politiek:
Ivo Opstelten stopt ermee! Hij heeft, samen met Fred Teeven, fouten gemaakt waar ze zich niet meer uit konden redden. Ivo Opstelten had bij mij echt een streepje voor: zijn stem, zijn voorkomen, het continu uitstralen van gezag en voornamelijk zijn stopwoord: “eh”.

Ik heb Ivo een keer in het echt mogen ontmoeten, bij het ABN AMRO tennistoernooi in Rotterdam, Ahoy. Daar was hij uitgenodigd door zijn vriendje van de VVD, tevens huidig directeur van de ABN, Gerrit Zalm. Hier heb ik Ivo in het echt horen praten! Hij zei tegen zijn vrouw: “Ja dat is goed, eh, even kijken, dan eh, wat zit er eigenlijk op dit toastje?’’ “Zalmsalade” zei zijn vrouw grappend. “Typisch iets voor Gerrit”.

Gerrit Zalm. Ook zo’n held.
Als Zalm vroeger werd nagedaan bij het programma “Kopspijkers” was het in huize Sanders groot feest. Ook al had ik geen idee waar Owen Schumacher het toen over had, dat maakte mijn geen bal uit. Zalm lachte in “Kopspijkers” elke confronterende vraag weg. Dus heeft Mark Rutte misschien iets te goed naar de tips van Zalm geluisterd.

Met Fred Teeven heb ik veel minder. Ik ben hem ook een keer in het echt tegengekomen, maar dat was een heel ongemakkelijke ontmoeting. Ik had een kleine pauze op mijn werk, zat op een terrasstoeltje en hij liep langs. Onze blikken troffen elkaar en hij keek net iets te lang. Ik knikte vriendelijk en hij zei op een net iets te koude manier: “Hallo”. Zo is hij. Hard en zakelijk. Dat was duidelijk voelbaar. Weinig liefde.

Dat willen inwoners van de binnenstad van Amsterdam ook. Maar dan niet weinig liefde, maar minder liefde, want er is een liefdesslotjes probleem. Voornamelijk verliefde toeristen hebben de neiging om hun liefde te bezegelen met een liefdesslot aan een Amsterdamse brug. Dit is de bewoners een doorn in het oog, ze zien het als “tumoren op mooie stadsobjecten”. Een van de buurtbewoners heeft uit protest zelfs alle liefdesslotjes donkergroen gespoten.
Wat is daar de achterliggende gedachte van? Ik ben boos, dus spuit ik de slotjes groen, want ik vind dat de liefde gewoon door moet kunnen rijden! Typische VVD-gedachte. Nee, maak het dan zwart. Dan maak je tenminste echt een statement met je illegale graffitispuitbus en je grachtengordelmentaliteit.

Ik vind het juist wel mooi. Romantisch ook. Samen een slotje kopen, daar met een permanent marker de datum en je naam op kalken, slotje aan de brug vastmaken en al zoenend de sleutel over je schouder in de gracht gooien. Net als in de film.

In welke film kwam deze scene ook alweer voor? Ik weet het niet. Ik kijk geen films. Ik heb laatst wel een vriend horen zeggen dat hij een idee had voor een nieuwe filmtitel:
“Fuck hoe heet -ie ook alweer?”

Ik heb ook nog twee nieuwe filmtitels:
“Mark lacht alles weg met Zalm” en “Ivo moet op-Teeven”.

De Wikiliekse Wiki!
Met deze week:
“Toiletpapier oriëntatie”

Toiletpapier oriëntatie refereert aan de twee manieren waarop men een rol toiletpapier kan ophangen aan een horizontale toiletrolhouder; “naar voren” of “naar achteren”. Naar toiletpapier oriëntatie zijn meerdere onderzoeken gedaan, ook wordt er college gegeven vanuit meerdere studies zoals sociale psychologie en sociologie.
“Toiletpapier oriëntatie wordt ook vaak gezien als een van de struikelblokken voor een getrouwd stelletje.”

Er bestaan gewoon serieus onderzoeken naar hoe men zijn toiletpapier wil ophangen! Dit meen je toch niet. Ik ben ook wel eens autistisch, maar dit spant toch echt de fucking kroon. Ik zie het mezelf al tegen mijn toekomstige vriendin zeggen: “Eh schat, ik trek de wijze waarop het toiletpapier hangt echt niet, kunnen we het daar even over hebben?”. Dat we daar dan ruzie over krijgen en de relatie daarop stuk gaat.
“Waarom is het uit tussen jullie?”
Ja, zij wilde het van voren en ik wilde het vanachter.
“Oh, dus de seks was niet goed?”
Nee, die was prima! Nee, de toiletpapier oriëntatie tussen ons boterde echt totaal niet!

Tot volgende week,

K.

Deel dit bericht