IMG_4523

Had de NOS te maken met een gefrustreerde sitzpinkler?

Afgelopen donderdagavond was het beeld van NPO 1 en een gedeelte van NPO 2 veranderd naar zwart of “Even Geduld AUB”. Dit omdat een negentienjarige student, die met een nep wapen (!) het NOS gebouw binnenkwam, een portier gijzelde en tien minuten zendtijd in het achtuurjournaal eiste.
Hij wilde naar eigen zeggen ‘zaken naar buiten brengen die de huidige samenleving in twijfel trekken’.
Dit deed mij direct denken aan een ‘baanbrekend’ artikel dat deze week verscheen:
“Duitse man heeft er recht op: staan bij het plassen”.

Tarik Z. had echt een Duitser kunnen zijn, als je kijkt naar zijn uiterlijk en gedrag. Netjes gekleed, beleefd naar de portier (hij wilde hem zelfs de hand schudden), luisterde goed naar de politie en was bij zijn aanhouding heel meewerkend. Hij lijkt dus gewoon op een degelijke Duitser die, voor hem persoonlijk, iets heel belangrijks wilde vertellen maar dat op een totaal verkeerde manier heeft aangepakt. Maar wat wilde hij zeggen? Ik denk dat hij wilde vertellen over het ‘baanbrekende’ artikel:

In Duitsland hoef je volgens de rechtbank niet meer zittend te plassen!
Er is een zitting geweest tussen huurder en huisbaas. De huisbaas wilde de borgsom van drieduizend euro inhouden omdat de urine van de huurder de marmeren vloer beschadigd zou hebben. De huurder is naar de rechter gegaan en heeft gewonnen! Ironisch genoeg piste de huisbaas, aan het eind van de rechtszaak, dus naast de pot. Wél gaf de rechter aan dat mannen die blijven staan ‘erop kunnen rekenen dat ze af en toe ruzie krijgen met huisgenoten, vooral met vrouwen’, maar dat ze niet aansprakelijk zijn voor bijkomende schade.

In Duitsland is het staand/zittend plassen dus geen grapje. Op sommige toiletten wordt er met een rood verkeersbord aangegeven dat de man niet staand mag plassen. Tegenstanders van het zittend plassen hebben er een minachtende naam voor bedacht, de zogenaamde “Sitzpinkler”.

Misschien heeft dit Tarik Z. aan het denken doen zetten. Dat hij zelf al jarenlang een “Sitzpinkler” was en van dat imago af wilde! Dit moesten de mannen in Nederland ook weten! Hij zou vast niet de enige gefrustreerde “Sitzpinkler” zijn!
Hoe moet ik dat dan doen?, dacht hij. Iets waar veel mensen naar kijken, het achtuurjournaal of wie is de mol misschien?
Wie is de mol vind hij zelf heel leuk, en de titel deed hem ook teveel denken aan zijn eigen mol, acht centimeter in stijve stand.
Daarom werd het dus het NOS achtuurjournaal. Het moet een echte connectie hebben met zijn nieuws en een beetje met zijn acht centimeter want die zou vol trots aanwezig zijn tijdens de actie.
Hij koos niet voor RTL of SBS want met die letters kon hij geen afkorting van zijn nieuws maken.
NOS: Nieuws Over Sitzpinkler. Het past precies!
De stakker.

Het personeel van de NOS verdient een grote pluim. Het heeft zich kranig geweerd tegen deze “Sitzpinkler” weirdo. Ik wil dit alles afsluiten met de zin die uitgaand Amsterdam vaak hoort na het verlaten van een discotheek/feestcafé: “Vergeten we de portier niet?” HELD.

Dan: De Wikiliekse Wiki!
Met deze week:
“SPANG”

Spang is een buurtschap gelegen op Texel. Het ligt tussen Den Burg en Oosterend. Over de herkomst van de naam bestaat een onzekerheid. Het kan een samentrekking zijn van ‘ga’, dat landstuk of buurt betekent en ‘Span’, een Friese persoonsnaam. Ook kan het verband houden met het Germaanse woord ‘Spanga’, dat balk, voetbrug of vlonder betekent. Het woord ‘Spang’ betekent in het Surinaams overigens ‘lekker’ of ‘geil’ en zo kan het dorp, door iemand die bekend is het met Sranang, een curieuze bijklank hebben.

Tot volgende week,

K.

Deel dit bericht