Empathyfuswijf

Alweer de laatste van Januari!
En ik blijf het leuk vinden. Elke keer weer naar de vrijdag toeleven om rond 3’en weer een column op Facebook te knallen.

Hierbij een waarschuwing voor minder emotionele mensen, die zich voor heel veel emoties afsluiten en daardoor juist de feiten heel goed kunnen blijven zien. Er komt nu een stukje aan wat voor jullie waarschijnlijk als “slap gelul zeg van die gozer, ik verwerk het altijd gewoon zelf, ik heb daar nooit last van, wat een watje zeg!”
Vandaar dat ik straks in HOOFDLETTERS zal typen: BEGIN en EIND. De tekst daartussen kan je – als je een minder emotioneel/empatisch persoon bent – overslaan en doorgaan naar de tekst erna.
Dus.

BEGIN

In mijn vriendengroep ben ik de meest emotionele gozer, wat wil je als comedian en column schrijver… Gezien de diploma’s van mijn vriendengroep ben ik de minst slimme figuur en heb ik de minste ‘papieren’. Het IQ van mijn vrienden zal ook zeer waarschijnlijk een stuk hoger liggen dan dat van mij, maar ik weet het te compenseren met mijn EQ. Mijn empatisch vermogen ten opzichte van mijn vrienden maakt zoveel goed dat ik mee kan komen in de leefwereld waar zij zich in bevinden. Als meest emotionele gozer van de groep ben je dan ook het aanspreekpunt bij emotionele gebeurtenissen. Een soort psychiater van de koude grond. Als zij zaken hebben die besproken moeten worden ben ik degene waar zij naartoe gaan; begrijpelijk want ik heb een hoger EQ dan zij. Maar als ik een probleem heb dan gaat het niet omgekeerd. En dat is volstrekt logisch! Je kan het wel proberen, maar je weet dat je onbevredigd naar huis gaat. Je voelt je onbegrepen en je hebt het idee dat er niet echt serieus is ingegaan op wat jij vertelde. Nu komt het stuk voor iedereen die zich hierin herkent. Je praat met een vriend/vriendin die je eigenlijk niet zo goed kent maar plotseling kom je tot de ontdekking dat jij je verhaal kan doen en dat je het gevoel hebt dat je openingen ziet, door het gesprek wat je voert met hem/haar. Dat je zegt: “mijn beste vrienden weten dit niet eens en jou vertel ik het, gek is dat he?” Nee! Dat is absoluut niet gek maar volstrekt logisch! Je hebt iemand gevonden die in zijn karakter veel empatisch vermogen heeft zitten en daardoor zichzelf in een ander kan verplaatsen waardoor jezelf begrepen voelt. (het lijkt nu net alsof ik dit van een hoogleraar psychologie heb geleerd en daarna in de praktijk heb gebracht, maar nee ik heb het zelf ontdekt.) Ik kan zelf ook een universitaire studie aan, alleen heb je op de universiteit weinig aan EQ, en meer aan IQ. Daarom hou ik het bij het (dit) podium, om daar de mensen bewust van te maken.

EIND

Deze week stond ik weer in een 30 seconden tent, (dit doe ik voor mijn lol maar eigenlijk kan je wel zeggen dat ik gewoon aan het werk ben) waar ik me ongevraagd in een benarde situatie had weten te brengen. Ik stond rustig tegen een muur aan naar de mensen om mij heen te kijken en te luisteren hoe de DJ enorm zijn best deed om de sfeer die er heerste naar een hoger niveau te krijgen. Er komt een meisje naast mij staan en die zegt, wat ben jij aan het doen? Ik zeg dat ik heel hard aan het lachen ben en geniet van mijn biertje. Hierop reageert zij door te zeggen, lach jij mij nu uit dan? Ik zeg nee en neem snel een slok van mijn biertje. (Stiekem ben ik nu benieuwd welke minder empatische/emotionele figuren mijn advies niet hebben opgevolgd en toch de tekst hebben gelezen).
Zij biedt mij (haar laatste) sigaret aan als teken van haar onvoorwaardelijke liefde voor mij. Deze weiger ik vriendelijk en daarop neemt ze hem zelf en gooit het lege pakje de menigte in. Deze komt terecht op een hoofd van een van de bezoekers van de tent. De imposante gozer kijkt om, en kijkt in onze richting. Hierop reageert het meisje door met haar vinger naar mij te wijzen, om non verbaal duidelijk te maken dat ik het gedaan had. Ik zeg haar direct om naar die gozer toe te lopen om de situatie te sussen maar zij weigert dit. Ik vraag waarom ze dit weigert en ze zegt:” Ja je kan hem wel aan hoor, als het op vechten aankomt zet ik mijn geld op jou in.”
Kutwijf.
Zij droop snel af en met die gozer heb ik het zelf maar goed gemaakt. Hij reageerde heel relaxed door te zeggen dat hij het ook een enorm kutwijf vond, want even daarvoor had hij nog een drankje voor haar gehaald (8 euro) en wist zij na een minuut te zeggen dat ze naar de wc moest en vervolgens nooit meer is teruggekomen.
Weg met dit soort wijven.
Kutgedrag, asociaal en voornamelijk in en in triest.

Deze week wat minder grappig, maar aanstaande maandag om 21:15 ben ik weer te horen op radio6fm! Dus mochten jullie dan tijd over hebben, klik op de onderstaande link en dan horen jullie een column van mij waar de bedoeling overduidelijk hard lachen zal zijn!

http://www.6fm.nl/

Tot volgende week,

K.

Deel dit bericht