Teleport

Stel je voor; iedereen krijgt per week zeven teleports die je naar keuze mag gebruiken. Je gaat van de ene naar de andere plek, je bent daar even en na een aantal uur ga je weer terug. 1 teleport per dag.

Familie, vrienden, plekken, steden, landen, theaters, winkels. Zomaar zeven opties die je dan zou kunnen gebruiken in een week. Zou leuk zijn toch?

Volgens mij voer ik onbewust deze teleports al uit via internet, whatsapp en wandelingen. Wat ik mezelf steeds meer besef is dat je met de juiste aandacht en energie je echt even in iets anders kan verdwijnen. Je maakt je verbeelding haast werkelijkheid en teleporteert!

Muziek brengt je in een bepaalde staat. Het maakt je geconcentreerd, het geeft je vrolijkheid, of laat je net dat ene traantje wegpinken. Het doet denken aan waar je bent geweest of met wie je daar was.

Of dat boek wat jou opeens naar een heel ander land laat gaan. Je volgt een hoofdpersoon waar je het helemaal niet mee eens bent, maar toch wil je weten wat er gaat gebeuren. De volgende bladzijde gaat alweer om.

Of je kijkt de televisie-serie die iedereen jou al eens heeft aangeraden een keer. Je staat ineens op een werkvloer die jou totaal ongewoon is en ziet omgangsvormen die voor jou een ‘no-go’ zouden zijn.

Het zijn allerlei teleports die nog meer laten zien wie je nou eigenlijk echt bent, dat je ergens voor staat, en waarom je iets wel of niet wil. Misschien zijn sommige teleports helemaal niet leuk, maar daardoor juist leerzaam. Dat er een stukje van je identiteit verandert, door een bepaalde teleport.

Ik ben iemand die altijd kiest voor leuk, positief en harmonie. Iemand die graag de goede vrede wil bewaren. Bij conflicten voel ik een enorme drang naar teleport. Maar misschien is het soms goed om in de genoemde teleports af en toe dat conflict aan te gaan. Het wordt ook makkelijker omdat ik het conflict dan niet zelf uitvoer, maar het boek, de televisie-serie of de muziek. Misschien valt mijn conflict, achteraf gezien, dan wel mee.

Heel veel plezier met de teleports. Laat jezelf naar plekken brengen die je nog niet kende. Het is spannend, verfrissend en misschien ook wel eng, maar al snel voelen de nieuwe teleports heel vertrouwd.

Tot volgende week,

K.

Deel dit bericht