IMG_1404

Weten wat je weggeeft

Wat heb ik een prachtig leven, met geweldige ervaringen.
Het leven is het mooist op het moment dat je echt leeft. Dat je niet gaat wachten ‘of de ander nog wel een rondje haalt’, dat je niet gaat kijken naar de ander omdat hij wel iets heeft wat jij niet hebt, nee. Gewoon leven.

Ik haat mezelf altijd als ik een soort weegschaal ga gebruiken voor emotionele zaken. Dat slaat helemaal nergens op. Mijn gevoel is geen fucking economie. Donder toch op! Dat ik ga afwegen of dat ik ga uitrekenen:“Nou dit jaar heb ik dit en dit gekregen van die en die, dan geef ik de volgende keer die en die ook iets van twintig euro” Flikker op! Echt de tyfus. Het gaat puur om het gebaar. De blik in iemand zijn ogen, en het aanwezig zijn van die persoon.

Die persoon wil met jou aanwezig zijn op een bepaalde gelegenheid. Dat is toch ontzettend leuk! Niks euro’s of conclusies trekken voor volgende ontmoetingen. NEE. LEEF!

Vrouwen doen dat ook heel vaak om zichzelf te beschermen. Niet volledig leven. “Doe maar even geen wijntje, want dan word ik eigenlijk pas echt leuk. Maar daar heb ik geen zin in, want dan moet ik weer allemaal mannen van me afslaan.” Als je zo gaat denken, dan gaat het ook gebeuren!

Mindset. Puur mindset. Ik denk dat het ook met mijn mindset te maken heeft dat ik vaak in gesprekken kom die mij sowieso geen zoentjes of bedsc√®nes gaan opleveren. Heel vaak ben ik daar ook volkomen content mee, maar soms denk ik ook bij mezelf, was de vraag “Maar waarom ging het dan uit met je vriend? Komt dat omdat hij niet goed naar je luisterde?” wel de juiste om een lekker gesprek te voeren?

Weten wat je weggeeft is helemaal niet erg. Het laat een zelfbewustzijn zien. De ander ontvangt, en zal op zijn manier daar iets mee doen. Er vanuit gaan dat de ander direct iets teruggeeft of dat de ander je ‘terugbetaald’, is een gedachte die eruit mag. Gevoel is geen werk! Je gevoel gaat je niet aan het einde van de maand uitbetalen. Nee, je geeft en je ontvangt. En wanneer je gaat verwachten iets terug te krijgen, is het dubbel kut. Je krijgt het namelijk niet terug, of je wist dat je het ging krijgen dus dan is het ook al normaal.

Leef gewoon godverdomme. Geef mensen altijd de mooiste versie van jezelf zodat ze daar iets mee kunnen.¬†“Maar ik heb nu even geen mooie versie van mezelf, Karel.”
Prima. Werk aan jezelf en laat jezelf dan zien. Dan weet je pas echt wat je weggeeft.

Tot volgende week,

K.

Deel dit bericht