IMG_1253

Hoe mooi mensen zijn

Soms voel en zie ik hoe mooi mensen zijn. Ze doen iets, ze zeggen iets, ze zijn iets. Je proeft de woorden van een artiest, je laat je overwelmen door de melodieën van muziek en de schoonheid van vrouwelijk-haar al dansend in de zon.

De woorden van een artiest kunnen mij in totale vervoering brengen. Je maakt zoiets moois mee waardoor je je eigen tranen niet meer kan bedwingen en je puur met hem of haar in contact komt te staan. Pats. De zinnen sluiten zo ontzettend goed op elkaar aan, dat je eigenlijk al mee kan praten met de artiest terwijl je de show nog nooit gezien hebt. Je voelt een constant wederzijds begrip, terwijl je niet in gesprek bent. Verbinding.

Je staat op een groot dance-festival, waar je wordt verrast door een enorm koor van 300 mensen. Die een prachtige Adagio for Strings neuriën. Iedereen kijkt met open mond naar boven en lijkt tegelijkertijd op te stijgen. Je jankt omdat je zo verrast bent, en omdat het zo mooi klinkt. Wat het nog mooier maakt is dat de muziek het daarna weer overneemt en iedereen beseft dat dit moment een hemels moment was. Verbinding.

Je loopt op de grachten van Amsterdam gearmd met je vriend of vriendin. Het is net zo’n dag dat je een jack moet dragen. De zon is waterig en geeft precies de warmte waardoor dat jackie een beetje open kan. Je hebt je koffie gehaald en kijkt naar vriend of vriendin. Dan zie je een dansende baard bij je vriend of prachtig haar wat mooi op de schouders valt en een beetje door de lichte wind danst bij je vriendin. Je durft dat ene zoentje te geven en krijgt daarna een knijpje terug.
Verbinding.

Het is echt leuk. Als je af en toe maar oprechte en echte verbinding maakt. Misschien even eng, maar het is zo ontzettend mooi. Geniet ervan.

Tot volgende week,

K.

Deel dit bericht